sfeer foto paard

Hirudotherapie (bloedzuigers)

Sinds 2022 zet ik in mijn praktijk ook bloedzuigers in.

Er zijn echt verbluffende resultaten mee geboekt. Ik zie vaak dat direct na de behandeling het dier al veel beter loopt. Vaak behandel ik dan nog een 2e keer maar vaak is het ook niet meer nodig. Het blijkt dat de bloedzuigers veel kunnen betekenen bij o.a. ontstekingen, doorbloedingsstoornissen en gewrichtspijn. Ik zet ze dan ook graag in bij hoefbevangheid, pijn door artrose, hoefzweren en peesproblemen. Zelfs bij zomereczeem kunnen ze veel betekenen.

Bloedzuigers worden al duizenden jaren ingezet bij allerlei ziekten en klachten. o.a. in India, Rusland, Turkije en de ouden Grieken werkten er al mee. Men is er achter gekomen dat de bloedzuigers 80 tot 100 verschillend stofjes hebben waarvan diverse zeer geneeskrachtig blijken te zijn.

Indien u een afspraak maakt voor een consult vertelt u dan dat u interesse heeft in bloedzuigers. Ik houd daar dan rekening mee in de voorbereiding hiervan. De bloedzuigers worden alleen besteld van het gerenommeerde bedrijf in Biebertal Duitsland. Deze staat onder zeer strenge controle van de kwaliteit van de bloedzuigers.

Als u meer wilt weten hierover kunt u altijd contact opnemen.